top of page

Bloemkoolsoep

Dit is een recept van diëtist Shirley Brouwers

Ingrediënten voor 4 porties:​

  • 1 ui

  • 3 teentjes knoflook

  • 1 middelgrote bloemkool

  • 500 ml (plantaardige) melk

  • 500 ml groentebouillon (het liefst vrij van suiker en gist)

  • 2-3 aardappelen (gekookt). Eet je een keer gekookte aardappelen? Kook er dan wat meer en bewaar de aardappelen voor deze soep.

  • Peper en Keltisch zeezout naar smaak

  • Currypoeder, paprikapoeder, peterselie of andere kruiden naar smaak

 

Bereiding:​​

  1. Snij de ui en knoflook fijn. Verhit 1 el (kokos)olie of ghee in een soeppan en fruit de ui ongeveer 5 minuten. Voeg je knoflook toe en fruit nog 1 minuut mee. 

  2. Voeg de bloemkool en aardappelen erbij en bak nog ongeveer een minuut. 

  3. Schenk de plantaardige melk en bouillon erbij en breng aan de kook. Als het geheel kookt doe je de deksel op de pan en laat 10-15 minuten koken (totdat de bloemkool zacht is).

  4. Pureer de soep met een staafmixer. 

  5. Breng op smaak met peper, Keltisch zeezout en kruiden.

  6. Je kunt ook zaden of pitten toevoegen voor een extra bite.

​​

bloemkoolsoep.png
Dagmenu zwangere vrouwen: Service
bottom of page