Bloemkoolsoep
Dit is een recept van diëtist Shirley Brouwers.
Ingrediënten voor 4 porties:​
-
1 ui
-
3 teentjes knoflook
-
1 middelgrote bloemkool
-
500 ml (plantaardige) melk
-
500 ml groentebouillon (het liefst vrij van suiker en gist)
-
2-3 aardappelen (gekookt). Eet je een keer gekookte aardappelen? Kook er dan wat meer en bewaar de aardappelen voor deze soep.
-
Peper en Keltisch zeezout naar smaak
-
Currypoeder, paprikapoeder, peterselie of andere kruiden naar smaak
Bereiding:​​
-
Snij de ui en knoflook fijn. Verhit 1 el (kokos)olie of ghee in een soeppan en fruit de ui ongeveer 5 minuten. Voeg je knoflook toe en fruit nog 1 minuut mee.
-
Voeg de bloemkool en aardappelen erbij en bak nog ongeveer een minuut.
-
Schenk de plantaardige melk en bouillon erbij en breng aan de kook. Als het geheel kookt doe je de deksel op de pan en laat 10-15 minuten koken (totdat de bloemkool zacht is).
-
Pureer de soep met een staafmixer.
-
Breng op smaak met peper, Keltisch zeezout en kruiden.
-
Je kunt ook zaden of pitten toevoegen voor een extra bite.
​​