Pastasalade
Dit is een recept van diëtist Shirley Brouwers.
Ingrediënten voor 1 portie:
-
100g rode linzen pasta
-
kwart courgette
-
halve paprika
-
kwart komkommer
-
hand veldsla
-
pesto*
-
olijfolie
Bereiding:​​
-
Snij de courgette, paprika en komkommer is stukjes. Bak de courgette en paprika in de pan.
-
Kook de rode linzen pasta gaar.
-
In een grote kom, meng de courgette, paprika, komkommer, rode linzen pasta met wat pesto en een scheut olijfolie.
-
Pak een (diep)bord en leg daar de veldsla in en schep de pasta met groente eroverheen. Je kunt eventueel nog wat peper en Keltisch zeezout toevoegen en wat extra olijfolie.
​
*​​ Je kunt gemakkelijk zelf pesto maken door basilicum blaadjes te vermalen met bijvoorbeeld lijnzaad, pijnboompitten of noten en olijfolie.
​​