top of page

Pompoensoep

Dit is een recept van diëtist Shirley Brouwers

Ingrediënten voor 4 porties:​

  • 1,5 kg pompoen

  • 250 gram wortel

  • 2 ui

  • 3 teentjes knoflook

  • 2 laurierblad

  • 1 tl komijnzaad (op poeder)

  • 1 liter bouillon (Je hoeft niet altijd een bouillon blokje te gebruiken. Het is zelfs beter om geen bouillon blokje te gebruiken. Je kunt ook prima wat kruiden zoals lavas en rozemarijn met Keltisch zeezout toevoegen.)

 

Bereiding:​​

  1. Snij de ui en knoflook in stukjes en fruit deze aan in een grote pan. Snij de wortel en pompoen zoveel mogelijk in gelijke stukken. Voeg de gesneden wortel en pompoen toe. Bak ongeveer 5 minuten mee.

  2. Voeg de bouillon, komijnzaad en laurierblad toe. Kook het geheel minimaal 20 minuten (zorg dat de pompoen stukjes incl de schil goed zacht zijn).

  3. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met een staafmixer.

  4. Serveer de soep eventueel met wat pompoenpitten.

​​

Pompoensoep.jpeg
Dagmenu zwangere vrouwen: Service
bottom of page