Risotto van gerst
Dit is een recept van diëtist Lobke Faasen.
Ingrediënten voor 3-4 porties:
-
250 gram gerst
-
4 grote uien
-
600 gram kastanjechampignons
-
1 gele paprika
-
4 bosuitjes
-
200 gram diepvriesdoperwten
-
800 ml groentebouillon
-
Snufje zwarte peper
Bereiding:​​
-
Zet de gerst ruim onder water en laat minimaal zes uur weken.
-
Snipper de ui, snij de champignons in plakjes, de paprika in blokjes en snij de bosui in fijne ringen. Giet de bouillon in een grote wokpan en zet het vuur hoog.
-
Als de bouillon kookt, voeg je de ui, champignons en paprika toe. Wok deze voor drie minuten in de bouillon.
-
Voeg de geweekte gerst en de peper toe en roer het geheel door. De gerst moet onder de bouillon staan, zodat het nog voldoende vocht kan opnemen. Indien het geheel te droog is, kun je wat extra water toevoegen. Zet het vuur laag en laat het geheel 85 minuten pruttelen.
-
Voeg de diepvries doperwten toe. Schep door het geheel en laat deze nog vijf minuten meepruttelen.
-
Serveer op een bord en garneer met de bosui.
​​