'Worteltaart' havermout
Dit is een recept van diëtist Priscilla Weterings. Zie hier meer recepten van Priscilla.
Met havermout kun je veel variëren. Je kunt er banaan, dadels of rozijnen aan toevoegen om het lekker zoet te maken. Maar je kunt er zelfs wat groente in verbergen. Dit recept is met wortel, maar je kunt ook wat blokjes bevroren boerenkool door je warme havermout roeren. Zo maak je jouw havermout extra voedzaam gezond!
​
Je kunt havermout ook koud eten met bijvoorbeeld ongezoete sojamelk of sojayoghurt en wat vers fruit erdoor.
​
Probeer het uit, varieer en ontdek wat jij lekker vindt en waar je je goed bij voelt.
​Ingrediënten voor 1 portie:
-
45 g havermout
-
125 ml water
-
3 dadels zonder pit
-
¼ tl kaneel
-
120 ml sojamelk ongezoet
-
30 g geraspte wortel
-
¼ tl vanille extract
-
snufje piment (optioneel)
-
1 tl kokosrasp
-
15 g gehakte walnoten
Bereiding:
-
Hak de dadels in kleine stukjes.
-
Breng in een klein pannetje de havermout, sojamelk en het water tot een kookpunt. Laat even een minuutje zachtjes pruttelen. Roer goed.
-
Voeg dan de geraspte wortel, vanille extract, gehakte dadels, kaneel en piment toe. Roer een paar minuten door, totdat het vocht is opgenomen.
-
Doe dan in een bakje of glas. Top het af met de gehakte walnoten en de kokosrasp.
-
Eet smakelijk.
​​