Super makkelijke pastasaus met groenten uit de oven
Dit is een recept van diëtist Priscilla Weterings. Zie hier meer recepten van Priscilla.
​Ingrediënten voor 3 porties:
-
1 grote rode ui
-
1 rode paprika
-
1 teentje knoflook
-
90 g zongedroogde tomaatjes
-
50 g kappertjes
-
iets meer dan een halve courgette
-
80 g zwarte olijven
-
300 g cherry tomaten
-
1 el olijfolie
-
350 g passata di pomodoro
-
20 g basilicum
-
Peper en zout
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de ui fijn. Snijd de courgette en rode paprika in blokjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Halveer de cherrytomaatjes en de olijven.
-
Doe vervolgens de ui, courgette, paprika, zongedroogde tomaatjes, cherrytomaatjes, olijven en de kappertjes in de ovenschaal.
-
Pers de knoflook hierover uit. Sprenkel wat olijfolie erover, ongeveer 1 eetlepel. En giet vervolgens de tomatensaus erover. Pak de ovenschaal in met aluminiumfolie en zet 30 minuten in de oven.
-
Scheur de basilicumblaadjes van de steeltjes. Bereid de pasta voor als je dat wilt. Haal na 30 minuten de schaal uit de oven en schep de basilicumblaadjes er doorheen. Hou wat basilicumblaadjes over voor garnering. Breng op smaak met zout en peper.
​​